пʼятницю, 8 лютого 2019 р.

Володарі Scratch

Всеукраїнський конкурс із програмування “Володарі Scratch” збере разом юних програмістів та визначить найбільш обдарованих знавців мови Scratch. Організатором проекту є Фонд BrainBasket та IT-компанія EPAM за підтримки Агропромхолдингу Астарта, Logika School, iTalent та Глобального договору ООН.
Scratch – це проста, зрозуміла та цікава візуальна мова програмування, яка була розроблена спеціально для дітей в MIT для вивчення азів кодування в ігровій формі. На сьогоднішній день в Україні існує багато ініціатив з вивчення Scratch й багато шкіл викладають дану мову в рамках навчальної програми. Запрошуємо всіх, хто хоче перевірити свої знання з основ програмування та позмагатись за цінні призи, взяти участь у конкурсі “Володарі Scratch”. Конкурс проходитиме в декількох категоріях та розрахований на команди (3 дитини, віком 10-12 років) з дорослим ментором-наставником.
До участі приймаються проекти у форматі гри або додатку, створених у середовищі Scratch, в одній з категорій:
Школа майбутнього
Здоровий спосіб життя
Діти за мир
Агро очима дітей (спеціальна категорія від компанії Астарта).
На переможців чекають чудові призи: робототехнічні конструктори, планшети, bluetooth-колонки, навушники та сертифікат на річне вивчення основ програмування в Logika School.
Конкурс пройде у декілька етапів:
1.      Реєстрація команд до 16 лютого включно (спочатку достатньо зареєструвати ментора та 1 члена команди, решту учасників можна буде додати при подачі проекту).
2.      Працюємо над проектом! Створення та подача конкурсного проекту до 17 березня (включно).
3.      Хто вони, фіналісти? 18 березня-1 квітня – визначення фіналістів конкурсу.
4.      Інтрига! 2 квітня – публікація списку фіналістів конкурсу та запрошення на фінал.
5.      Привіт, Київ! 20 квітня – фінал всеукраїнського конкурсу в Києві.
Реєстрацію команд продовжено до 16 лютого!
Підписуйтесь на сторінку Володарі Scratch у фейсбукотримуйте оновлення конкурсу першими!
Список команд-фіналістів буде визначено членами журі конкурсу (програмістами, освітянами та представниками компаній-партнерів) й опубліковано на сторінці конкурсу. Команди-фіналісти будуть запрошені до Києва на презентацію своїх проектів перед журі, визначення переможців та вручення призів у кожній з категорій (1, 2 та 3 місцю). Організатори забезпечують учасників харчуванням та кава-брейками, витрати на переїзд до Києва оплачуються самостійно.

Немає коментарів:

Дописати коментар